Nieuws Over Doorrood meubelmakerij en interieurontwerpstudio

Danni profiel Vavoom Studio

Vavoom creëert (om uw Doorrood meubel(-en) heen) een sfeervol, eigentijdse interieur door een mix van stijlen te combineren. 

"Vanuit intuïtie en met een artistieke touch ga ik te werk. Zo ontstaat er een organische samenhang van hedendaags design gecombineerd met vintage, etnische vondsten en met een vleugje luxe"

Doorrood en Vavoom gaan graag met uw interieur aan de slag.

www.vavoom-styling.nl

 

Wij delen zoveel mogelijk van onze ontwerpen, meubelen, interieurs, keukens via de sociale media.

 

#doorrood_design

 

instagram werkplaats doorrood

Was er al ons instagram account doorrood_design, nu is er ook een aparte 'gram' voor de werkplaats.

Kijkjes achter de schermen: volg ons tijdens de bouw en tijdens het plaatsen van de leukste projecten!

 

in_de_werkplaats_van_doorrood

 

 

 

 

 

Van ontwerp tot... lekker koken!

De eerste Doorrood keuken is momenteel in voorbereiding. Een origineel ontwerp, perfecte aansluiting bij het interieur en gebruik van niet-standaard materialen en A-merk keukenapparatuur.

Design maatwerk in uw keuken, dat is onze uitdaging!

keukenontwerp doorrood 2019

 

Heeft u ook interesse? Neem contact op voor een afspraak en we bespreken de mogelijkheden.

NB. Wij leveren enkel maatwerk op locatie in het hoogsegment. Wij hebben geen showroom maar kunnen u wel alle stalen laten zien en uitgebreide informatie over inbouwapparatuur etc.

 

Voor Designdays een leuke presentatie plank gemaakt

Voor DesigndaysDesigndays een strakke presentatieplank gemaakt uit massief eikenhout.

 

Film gemaakt in opdracht van het Alfa-College, opleiding Creatief Vakmak. 

 

 

 

Doorrood is een creatieve onderneming en dit dragen wij graag uit. Dit jaar was eigenaar Melvin Rood één van de coaches van de Ondernemersacadamie Groningen. Bijzonder leuk om kennis en ervaring over te dragen aan jonge ondernemers.

 

Ondernemersacalogo

 

Naar aanleiding van de Biotopendag een interview met Melvin Th. J. Rood, uitgewerkt in een artikel over 3 creatievelingen uit De Biotoop.  Klik HIER voor de link naar het artikelKlik HIER voor de link naar het artikel 

 

Logo kunstspot nieuwspagina

 

Doorrood heeft de technische realisatie van dit 3D logo van de Blokhuispoort in Leeuwarden verzorgt, in opdracht van Marcus Maakt.

 

Blokhuispoort nieuwspagina

 


Ontwerp Doorrood te zien bij expositie "Masterpiece' van Pictura bij het Martinikerkhof.

 Pictura2017 b nieuwspagina

 

Doorrood heeft de technische realisatie verzorgd van 'Clocks'; deze ontwerpen van Daniel Koning zijn in beperkte oplage gemaakt en te verkrijgen.

 Daniel clocks nieuwspagina

 

Met gepaste trots een houten sokkel gemaakt voor (een schetsontwerp van) Anita Franken. Het grote beeld uit 2013 staat op terrein van Lentis te Zuidlaren, ter nagedachtenis aan de Tweede Wereld Oorlog.

 

Anita franken nieuwspagina

Bannerframes in opdracht gemaakt van sloophout en stalen schoren voor We Are DesignerzWe Are Designerz, medeondernemers hier in 'De Biotoop'. 

 

bannerframe pier wearedesignerz nieuwspagina

Twintig leerlingen van de opleiding Styling en Interieur van het Alfa College kwamen - onder andere - bij ons 'werklplaatsleren'. In twee uur van niets, naar iets, met een gegeven materiaalvoorraad, dat was de opdracht. In ons atelier kwamen zo verrassende ontwerpen naar voren!

werkplaatsleren 02werkplaatsleren 04

 

Zestig eerstejaarsstudenten van het Alfa-college uit Groningen bezochten afgelopen vrijdag De Biotoop, waaronder Doorrood Design.

In het kader van 'Jong Ondernemerschap' bezochten zij Doorrood en andere creatieve ondernemers om aan hen vragen te stellen over hun passie voor het vak. Daarnaast volgden de studenten een gastles over ondernemerschap en beroepsethiek bij OneDayArtistOneDayArtist. Zo is 'creatieve zelfstandigheid' een minder abstract begrip voor hen geworden, in aanloop naar hun stage van volgend jaar.

Alfa college large.gif

 

Wij zijn een erkend leerbedrijf geworden! Op 1 augustus 2015 is de nieuwe samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs bedrijfsleven (SBB) van start gegaan. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken nu samen binnen het SBB om studenten een praktijkopleiding te geven.

 

Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

 

Artikeltje in Haren de Krant,11/8/17, op basis van een interview tijdens de Open Dag 2017. Klik hier voor het hele artikel.

 

 ”Ook als meubelmaker hergebruikt Melvin. Hij laat een werkhoek zien, gemaakt van de traptreden uit de bibliotheek van het oude Biologisch centrum. “En de Soflex [ontwerp van Doorrood] is een lijn van waterbestendige banken en tafels, verduurzaamd uitgevoerd in staal en betonplex. Het systeem is opgebouwd uit modules en heel mooi voor tuinen, balkons en horecaterrassen”, vertelt hij.[lees verder]

 

Doorrood in de Gezinsbode - 10/10/'14:

Doorrood in de gezinsbode, deel van expositie in het CBK 2014.

 

De naam en het beeldmerk van Doorrood® design zijn vanaf vandaag gedeponeerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE).

Logo doorrood main menu

 

2200 bezoekers op de Open Dag 2015 van de Biotoop van Haren, waarvan zeker enkele honderden ook bij ons in het atelier zijn langsgeweest. Hartelijk dank voor jullie interesse en positieve reacties! 

Doorood doet mee aan de Biotoop Opendag van 2015

 

 

Een nieuwe variant van de 'finestra' tafel is in de maak. Deze maakt onderdeel uit van de expositie van het CBK over de Biotoop van Haren:

"een tentoonstelling in het CBK, [was] te zien van 25 oktober t/m 30 november 2014. De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede gericht op diversiteit. Van jonge talenten en creatieven tot en met meer gerenommeerde kunstenaars en vormgevers".

Uitnodiging van doorrood voor een expositie in het CBK

Klik hier voor de link naar de website van het CBK.Klik hier voor de link naar de website van het CBK.

Mee ontwerpen tijdens de Design Expo 2013. Samen een nieuw product ontwerpen dat fiets en koffer samenbrengt! zie de foto's en de opdracht: http://www.platformgras.nl/projecten/platform-gras-the-bicycle-casehttp://www.platformgras.nl/projecten/platform-gras-the-bicycle-case

design expo nieuwspagina

 

Prachtig houten theater helpen opbouwen in slochteren voor de Tuin en Kunst 10-daagseTuin en Kunst 10-daagse in Groningen:

Ontwerp van Onix. Klik hierhier voor een impressie van de pers, of hierhier voor foto's van de bouwbouw.

 

poplart nieuwspagina

poplart nieuwspagina 02

 

Verhuist! Kom eens langs in ons nieuwe, groenomgeven atelier/kantoor van Doorrood in de unieke Biotoop van Haren. Zie ook www.biotoop.orgwww.biotoop.org.

 

verhuizen 01

 

 

 

Bijna klaar op de foto: de speciaal door doorrood ontwikkelde skateboard vacuumpers voor www.wood-boards.com.

woodboards pers nieuwspagina

Bestaande keuken bij Pepperminds GroningenPepperminds Groningen een doeltreffende update gegeven. 

 

keuken spuiten nieuwspagina 01